Шампионите от хандбалния мъжки тим на „Шумен“ излизат утре в решителен мач срещу „Локомотив“ Горна Оряховица за спечелване на втора поредна титла от шампионата.

Двубоят е на 13 май, петък от 19:00 чаа в зала „Арена Шумен“, а от клуба призовават феновете за подкрепа и да споделят радостта от титлата.

Припомняме, че в първия мач от супер финала за шампионската купа „Шумен“ победи като гост „Локомотив“, с което поведе с 1:0 във финалната серия от мачове. При победа утре шуменци ще вдигнат купата, защото в серията се игре до две победи.

„В петък отборът излиза отново за победа и ще даде максималното, за да зарадва верните си фенове, категорични са хандбалистите на Шумен. „След загубения финал за Купата на България сега сме амбицирани да докажем, че все още сме най-добрият отбор. Очакваме пълна зала и жълто синя победа“, убеден е  президентът на ХК „Шумен 61“ Светлозар Начев.

В историята си досега и с мача, който предстои в петък, клубът има общо 9 финала. В 5 от тях „Шумен 61“ печели шампионската титла, като последната е от първенството през миналата година.

ШУМ.БГ