Допусната небрежност от собственици на две къщи при боравене с открит огън предизвика пожар в дворовете на имотите им в селата Васил Друмево и Памукчи вчера, съобщиха от пресцентъра на полицията. Благодарение на намесата на огнеборците инцидентите са се разминали само с материални щети.

В 18:31 часа е прието съобщение за пожар в двор на къща в село Васил Друмево. Към ул. “Цар Калоян“ е насочен противопожарен екип от РСПБЗН - Шумен. На място огнеборците заварили обхванат в пламъци покрив на къща. На помощ в гасенето на пламъците дошли още два екипа от шуменската пожарна. Установено било, че собственикът на имота запалил огън за зимнина, оставил огнището без надзор. Близо е имало горими материали и разпалки и пожарът се е развил бързо. Пламъците са ликвидирани с помощта на 18 тона вода. Унищожени са около 100 кв. м покривна конструкция, домашно имущество, опушени са около 150 кв. м стени.
 
Малко по-рано през вчерашния ден, в 17:51 часа е приет сигнал за пожар в двор на къща на ул. “Септември“ в село Памукчии. Изпратен на място е екип на РСПБЗН - Нови пазар. Изяснено било, че 85-годишен мъж запалил суха трева в непосредствена близост до дворното място. Опитал се да изгаси пожара, но не успял. На помощ се притекъл синът му. Огнеборците загасили пожара с помощта на 3 тона вода. Унищожени са около 1 куб. м дърва за огрев. Спасени от опожаряване са три къщи.

ШУМ.БГ