25-годишен мъж от село Тервел пострадал при катастрофа, при която колата паднала в дере и го затиснала. Сигнал за произшествието на спешен телефон 112 е бил приет от близки на мъжа в 23:07 часа снощи, съобщиха от полицията в Шумен.

Близките му съобщили, че мъжът бил при негови приятели, но не се прибрал. Бил с лек автомобил Ауди А5 с чужди регистрационни номера. Намерили го катастрофирал в дере по пътя от село Струйно в посока към село Тервел.

След сигнала към разклона за село Развигорово веднага са насочени екипи на полиция и пожарна. Спасителен екип от РСПБЗН- Шумен заварил преобърнат по таван в дере извън пътя лек автомобил Ауди. Водачът бил затиснат. На място за съдействие пристигнал втори екип на шуменската пожарна. Мъжът бил спасен и пренесен до линейката. По данни на 25-годишния водач  катастрофата станала около 6 часа сутринта. На ляв завой загубил контрол над автомобила, излязъл вдясно от пътното платно и се преобърнал в дере.

След преглед в шуменската болница е установена фрактура на гръбначен прешлен и парализа на долни крайници. Транспортиран е в болница във Варна. Взета е кръвна проба на водача. Образувано е досъдебно производство.

ШУМ.БГ