Отборът на „Волов“ отпадна от турнира за купата на България по футбол. Шуменци бяха елиминирани от надпреварата от „Черноломец“ Попово, който ги победи на стадион „Панайот Волов“ с 5:1.

Двубоят между двата отбора бе от зоналния етап на турнира. В зона Варна 6 отбора подадоха заявки за участие. „Черноморец“ Балчик и „Светкавица“ Търговище се класираха директно (след жребий) за следващата фаза. „Ботев“ Нови пазар се присъедини към тях, след като елиминира „Септември“ Тервел с дузпи 6:5, а четвъртият представител на зона Варна днес стана „Черноломец“.

Футболистите от попово днес бяха по-добрият отбор на терена в Шумен. Домакините показаха добра игра и старание, но не успяха да надхитрят опитния тим на „Черноломец“.

Гостите от Попово до голяма степен спечелиха мача още през първото полувреме, когато поведоха с 3:0. В 16-ата минута след недобре избита от вратаря на шуменци топка Дани Бонев се разписа за 0:1. В 30-ата минута капитанът на „Черноломец“ Беадир Беадиров вкара за 0:2. 10 минути след това бе отсъдена дузпа за гостите от Попово, а точен от бялата точка бе Тихомир Кънев.

Въпреки получените попадия, „Волов“ започна отлично втората част и още при подновяването на играта Христо Александров се разписа за 1:3. Последваха още няколко атаки за шуменци, но те не завършиха с гол. Постепенно „Черноломец“ си върна предимството на терена и вкара още два гола. Дани Бонев се разписа за 1:4, а петия и последен гол в мача отбеляза Десислав Петков.

ШУМ.БГ