Атмосферното налягане през деня ще се задържи почти без промяна - по-ниско от средното за месеца.

През нощта, главно в Южна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, в югоизточните райони временно интензивни. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Утре още в сутрешните часове валежите и в югоизточните райони ще спрат, облачността ще намалее и през деня времето в страната ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще бъде ветровито с умерен до силен запад-северозападен вятър. Дневните температури още малко ще се понижат и максималните ще бъдат между 21° и 26°, в София около 21°.

В планините ще има променлива облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 8°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове по южното крайбрежие все още ще има значителна облачност и валежи. След обяд временни увеличения на облачността ще има по северното крайбрежие, но ще бъде почти без валеж. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще са между 23° и 26°. Температурата на морската вода е 24°-25°, само по най-северното крайбрежия около 18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

НИМХ