По-голямата част от пешеходните пътеки пред училищата в град Шумен са в лошо състояние ден преди началото на учебната година. Полицията е изпратила вече 3 сигнални писма, но без резултат, показа проверка на ШУМ.БГ.

„Преди началото на учебната година полицейските инспектори, в районите на територията на които има детски заведения, градини и училища, извършват проверки за ясна маркировка, пътни знаци, маркировка и осветеност на пешеходните пътеки и парапети. Констатираните нередности са обобщени и в края на август и началото на септември  Пътна полиция е изпратила до община Шумен 3 сигнални писма“, казаха от пресцентъра на ОД на МВР.  Оттам уточниха, че сигналите са били основно за недобре видима маркировка.

През последните няколко години общината успяваше за първия учебен ден да поднови пешеходните пътеки около училищата. Причината за тазгодишния неуспех кметът Любомир Христов намери в забавилите се ремонти на уличната настилка.

„Искахме да свършат уличните ремонти и тогава да извикаме фирмата, полагаща хоризонталната маркировка. Тя не е шуменска и не можем да я разкарваме за няколко пътеки. Когато бъдат асфалтирани започнатите вече улици, наред с цялостната маркировка по тях, ще се направи и подновяване край училищата и градините, където е необходимо“, заяви пред ШУМ.БГ кметът Христов.

Той обясни още, че общинското предприятие е с малък ресурс и му е било възложено да поднови пешеходните пътеки край училищата в селата от общината, като там и в момента се работи.

ШУМ.БГ