Увеличена е цената на билета и на абонаментните карти за градския транспорт в Шумен. Ползващите автобусите в града вече плащат по 1,50 лв. за билет, вместо 1,30 лв.

Има нови цени и при абонаментните карти, като се запазва условието те да са за цялата градска автобусна мрежа. Месечната карта за автобус за граждани вече е на цена от 45 лв. Пенсионерите плащат по 30 лв. за карта за месец, учениците над 5 клас по 23, а тези до 5 клас - по 18 лв.

Общественият градски транспорт в Шумен поскъпва за втори път тази година, като първото увеличение бе в началото на април, когато билетчето скочи от 1 лв. до 1,30 лв.

„Драстичното увеличение на цените на горивата, на цените на резервните части и високото ниво на инфлация ни принуди да повишим цената на билета. Осъзнаваме, че услугата, която предоставяме се ползва от хора, за които и най-малкото вдигане на цените се отразява на бюджета им. Но, за да запазим транспортната схема, се наложи да вдигнем цените, за съжаление за втори път тази година. Но пък преди това 10 години цената на билета в Шумен не бе вдигана“, каза за ШУМ.БГ управителят на „Шумен-Пътнически автотранспрот“ инж. Деян Банков.

Той добави още, че по повод първия учебен ден и фактът, че до края на септември има по-малки учебни дни за ученици абонаментната карта този месец ще е на цена от 15 лв.

ШУМ.БГ