Четири души са задържани в ареста през последните 24 часа, след като са установени, че шофират след употреба на алкохол или наркотици, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Около 01:55 часа на 22 септември за проверка на ул. “Св. Св. Кирил и Методий“  във Велики Преслав за проверка бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген Голф с шуменска регистрация. Зад волана бил 27-годишен мъж от Шумен. Полицейските служители го тествали за шофиране след употреба на наркотични вещества. Отчетена била положителна на кокаин, амфетамин и метамфетамин проба. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейския арест в РУ - Велики Преслав. При извършения му личен обиск в него е намерен плик с около половин грам бял кристален прах, който по негови данни е метамфетамин. Ще бъде изследван в лаборатория.

Друг 28-годишен шуменец бил установен да шофира след употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис. Проверката била извършена около 02:30 часа на 23 септември на бул. “Велики Преслав“. Малко след Винпром екип на пътна полиция спрял за проверка лек автомобил Ауди А3 с шуменска регистрация. Зад волана бил местен 28-годишен жител. Тестът с дръг чек отчел положителна на амфетамин, метамфетамин и канабис проба. Отказал да даде кръвна проба за анализ.

На 22 септември в 22:15 часа за проверка на бул. “Александър Батенберг“ в Каолиново е спрян за проверка от полицейски екип  водач на лек автомобил Мерцедес Ц 200. Зад волана бил 51-годишен местен жител. Изпробван бил за шофиране след нетрезво състояние. Отчетени били 1,39 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ.

На 21 септември около 18:25 часа за проверка в село Загориче бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген Пасат . Зад волана, във видимо нетрезво състояние бил 42-годишен местен жител. Тестван бил за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2,37 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ.

И по четирите случая са образувани досъдебни производства.

ШУМ.БГ