Мъж с бракониерски улов бил установен и задържан днес около 04:30 часа при извършване на линеен контрол от екип на пътна полиция, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР в Шумен.

Пътните полицаи се движили по пътя Шумен - Силистра и осъществявали контрол на пътното движение. Малко преди разклона за село Върбак униформените забелязали водач на товарен автомобил Мицубиши Л 200 с шуменска регистрация, който криволичил по пътя. Спрели автомобила за проверка на разклона за село Върбак. След спирането водачът напуснал колата, избягал към близката гора, където се укрил.

След бързи действия на полицаите мъжът е установен и задържан. Изяснена е самоличността му, 40-годишен от село Черна. При извършената проверка в автомобила бил намерен разчленен труп на елен, който бил поставен в найлонови чували, ловна карабина Уинчестър с пълнител и поставени в него 3 боеприпаси.

Оръжието било регистрирано на негово име. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Трупът на животното е предаден на ветеринарен лекар за извършване на аутопсия. Образувано е досъдебно производство.

Проверките по линейния контрол продължават. Той е въведен като метод за превантивно въздействие и контрол и е една от разпоредените от министъра на вътрешните работи  мерки за противодействие на пътния травматизъм, съобщават още от полицията.

ШУМ.БГ