Лекият автомобил Волво XC60, с което 18-годишният Жечко Кюркчиев блъсна и уби 22-годишна жена в сряда вечерта до Практикер, е изгоряло на паркинга на полицията, научи ШУМ.БГ. За инцидента се води отделно досъдебно производство. Колата е изгоряла в нощта на четвъртък срещу петък.

Окръжният прокурор на Шумен Орлин Куздов отказа да отговаря на каквито и да е въпроси по темата и насочи към пресцентъра на главна прокуратура София.

По информация на ШУМ.БГ, лекият автомобил, оставен за съхранение в склада на МВР в Царев брод, не е възможно да се замозапали, тъй като веднага след катастрофата огнеборците са отстранили неговия акумулатор.

Репортер на ШУМ.БГ намери автомобила в базата на МВР в с. Царев брод. До него има и други катастрофирали автомобили, но със следи от пожар е единствено Волвото. Местни хора разказаха, че пожарът е станал в петък около 2,00 ч. сутринта. Те също недоумяват, как може да възникне инцидентен пожар там, след като обектът е с 24-часова въоръжена охрана.

Припомняме, че вчера Жечко Кюркчиев беше освободен под домашен арест. Причина за това е, че кръвната проба на младежа е показала, че той не бил употребил наркотици, а показанията от дръг теста адвокатите му оправдават с упойка от зъболекар.

ШУМ.БГ