Отборът на  Акулите от Варна (Varna Sharks) спечелиха второто издание на турнира по американски футбол във вариант флаг, който се проведе този уикенд в Шумен. На стадиона в кв. „Дивдядово“ варненци се наложиха над домакините Пивоварите от Шумен (Shumen Brewers) и за втори път вдигнаха трофея, за който тази година играха осем отбора.

Второто място на шуменските играчи пък е заслужен успех за положения от тях труд през последните години. Финалният мач не бе най-добрият за Пивоварите, но те показаха, че вече са готови за дълъг маратон от срещи.

Третото място в BrewerS Cup 2022 зае приятната изненада на турнира – Вълците от Бургас (Wolves Burgas). Това е отбор, създаден преди няколко месеца и е единственият, в който играят наравно момчета и момичета. В мача за третото място бургазлии се наложиха над Булдозерите от София (Sofia Bulldozers).

Освен с отличната си организация на надпреварата за пореден път, шуменският клуб по американски футбол направи още нещо за първи път в България. Бяха проведени срещи по флаг футбол между изцяло детски отбори. Главните действащи лица бяха от клубовете на Шумен и Мечките от София. За показаната отлична игра детските тимове също получиха награди.

ШУМ.БГ