Мирен протест в памет на 22-годишната Светомира Станчева, която загина при тежка катастрофа на кръговото кръстовище до хипермаркет „Практикер“ ще се проведе на 6 ноември, неделя.

Във връзка с това се въвеждат промени в движението по бул. „Симеон Велики“, съобщиха от пресцентъра на общината.

За времето от 16.00 до 16.30 часа в неделя, 6 ноември, временно се затварят за движение следните пътни участъци:

Южното платно на бул. „Симеон Велики“ в участъка от ул. „Станционна“ в посока към кв. „Тракия“ до кръговото кръстовище на ул. „Преспа“ и ул. „Строител“.

Северното платно на бул. „Симеон Велики“ в участъка от кръговото кръстовище на ул. „Преспа“ и ул. „Строител“ до кръстовището с ул. „Станционна“.

Подходът за хипермаркет „Кауфланд“, както и входът и изходът за хипермаркет „Практикер“, които се намират на бул. „Симеон Велики“. За вход и изход към „Практикер“ и останалите търговски обекти в непосредствена близост до него ще се използва подходът от и към ул. „Строител“.

За времето от 16.00 до 16.30 часа в неделя, 6 ноември, се спира и вливането на автомобилното движение от бул. „Плиска“ по бул. „Симеон Велики“ след кръстовището с ул. „Индустриална“.

Определени са обходни маршрути:

От ул. „Станционна“ по бул. „Плиска“ през ул. „Индустриална“; От кръговото кръстовище с ул. „Преспа“ през жп прелеза в близост до ШУ „Еп. Константин Преславски“ по ул. „Университетска“; От ул. „Станционна“ в посока бул. „Симеон Велики“ към ул. „Алеко Константинов“; От кръговото кръстовище на ул. „Преспа“ по ул. „Строител“ към ул. „Индустриална“.

Временните промени в организацията на движение ще бъдат обозначени с необходимата вертикална сигнализация.

ШУМ.БГ