56-годишен мъж е задържан в събота за убийството на 70-годишната жена, с която живее. Престъплението е станало в село Черноглавци, община Венец.

За случая извънреден брифинг дадоха днес директорът на полицията в Шумен ст. комисар Георги Гендов и окръжният прокурор Орлин Куздов.

"Убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин, след много тежък побой. По тялото на жертвата са открити множество счупвания, включително и на врата. Рязано е ухото на жената“, каза прокурор Куздов.

Убийството било разкрито за часове.  56-годишният Абил Адил направил самопризнания.

Мъжът и жената живеели от 3 години заедно в изключителна бедност. В къщата нямали вода и ток. Той изкарвал някой лев като строителен работник.

Миналия вторник жената взела пенсия. Вечерта Абил се напил с ракия и бира. След това станал скандал за пенсията. Мъжът озверял, започнал да налага жената с юмруци и ритници. За да изкопчи къде е скрила парите, той използвал нож, с който рязал ухото й. Побоят завършил като счупил врата й и жената починала.

На следващия ден убиецът се качил на влака и заминал за София. Там отседнал при сина си от предишна връзка.

Разкриването на престъплението станало бързо. В събота тялото на жертвата било намерено от другия син на Абил, който също живеел в Черноглавци. Той се обадил на секретарката в кметството, а тя на 112. Полицаите веднага тръгнали по следите на изчезналия мъж. Софийските полицаи го намерили 5 часа по-късно.

Абил Адил е задържан за срок до 24, а след това с постановление на прокурор и за 72 часа. Мъжът е осъждан за опит за убийство през 2000 година, за което е изтърпял ефективно наказание.

Разпитани са множество свидетели, назначени са експертизи.

ШУМ.БГ