Шуменци успяха да задържат мъртвопиян таксиметров шофьор и да извикат полицаи на помощ. Екшънът се разиграл вчера сутринта до кръговото на „Бадема“.

Около 8,00 часа двама мъже вървели по ул. “Владайско въстание“, когато забелязали, че се задава таксиметров автомобил Дачия Сандеро. Колата се движила буквално на зигзаг. Мъжете самоотвержено изскочили пред автомобила и накарали водача да спре. Разбрали, че шофьорът е много пиян и успели да изгасят двигателя и да вземат ключа.

В този момент на паркинга пред блока на “Владайско въстание“ 22 се появил, младши полицейски инспектор от Териториална полиция, който се готвел да ходи на работа. Когато видели униформения, двамата мъже се развикали за помощ. Полицаят от свя страна повикал колеги от пътна полиция.

Водачът бил тестван с дрегер, който показал, че е с 2,97 промила алкохол в издишания въздух. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейския арест. Образували му досъдебно производство.

От Областната дирекция на полицията благодарят за гражданската позиция на мъжете, които направили всичко възможно пияният шофьор да бъде спрян, като по този начин са предотвратили инцидент на пътя.

ШУМ.БГ