Възпитаници на СУ „Йоан Екзарх Български“ в обедните часове днес намерили портмоне с лични документи и парична сума, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Далия Великова и Мария Кондова от 4. а клас намерили портмонето на пешеходната алея между тяхното училище и СУ “Сава Доброплодни“. Обадили се веднага на телефон 112 и на място бил пратен полицейски екип. Екипът от РУ-Шумен пристигнал, на място дошла и 58-годишната собственичка на портмонето, която установила липсата му и решила да се върне по пътя, по който минала преди това. Децата й предали портмонето.

В четвъртък (24.11.) на двете момичета бяха връчени благодарствени грамоти за доблестната им постъпка от името на училището, в което учат СУ "Йоан Екзарх Български".

Още един портфейл е намерен и предаден днес на собственика му.

В ранните следобедни часове днес 49-годишната Даниела Христова от Шумен посетила полицейското управление в града, за да предаде намерен мъжки портфейл с лични документи, кредитни и дебитни карти и над 500 лева. Жената намерила портфейла на паркинга на пл. “Кристал“ малко около 23,00 часа в понеделник. Полицейски служители се свързали със собственика и жената му предала портфейла. 30-годишният Юджел Басри от село Загориче благодарил и споделил, че не е очаквал, че то ще се намери.

„Дъщеря ми е почти на Вашата възраст, знам какво е преживяването и колко е неприятно, защото тя е губила документи и телефон, които не се намериха“, казала Даниела Христова при предаването на портфейла.

ШУМ.БГ