Наградата за „Заслужил медицински колектив“ на община Шумен за 2022 г. бе връчена днес в началото на сесията на Общински съвет на екипа на отделението по „Уши, нос, гърло“ към МБАЛ – Шумен.

Призът бе връчен от кмета Любомир Христов и председателя на местни парламент Ася Аспарухова. От името на екипа на отделението наградата получи д-р Ивелин Христов.

„Отделението навършва 70 години, но не това е причината за тази награда. Това е водещо отделение в България. То е единственото в североизточна България, в което лекарите извършват операции с модерни техники. Ние трябва да се гордеем с това, което имаме. Пожелавам здраве на колектива и да продължават да работят със същата отдаденост“, каза кметът Любомир Христов.

От името на екипа на отделението д-р Ивелин Христов благодари за оказаната чест. „От името  на колектива на отделението „Уши, нос, гърло“ и от името на началника му д-р Бозов изказвам голямата си благодарност за високата оценка, която ни давате. Всичко, което направихме за развитието на ушното отделение, вие го оценихте днес с тази награда и това ни прави щастливи. Отделението през последните 10, 15 години се разви много. Постигнахме трето ниво на компетентност, каквото имат клиниките в България, развихме и използваме най-модерна технология и смятаме, че така даваме нашия принос за здравето  на населението не само в Шумен, но и в цяла Североизточна България“.

ШУМ.БГ