Шуменската екоинспекция през тази година при обявяване на десетото си издание на конкурса „Еко Коледа“ отправя предизивикателство и към малките деца, и към големите ученици от Шуменска и Търговищка област. За първи път в конкурса привържениците на цифровите технологии и любителите на компютърната графика могат да участват и с електронна картичка, съобщиха от РИОСВ-Шумен.

Конкурсът ще се проведе в две категории. В първата малчуганите от детските градини ще имат възможността да се включат екипно в изработването на коледна украса, изработена от еко продукти или рециклируеми материали до 10 броя от детско заведение, като няма да се допуска индивидуално участие.

Проектите пък за електронна картичка трябва да са изработени изцяло на компютър, като използваната графична програма няма значение. При оценяването ще са важни творческото въображение и техническите умения, както и автентичността на авторското изпълнение. Проектите могат да са решени изцяло графично или да бъдат анимирани. Препоръчително е да се изпращат в JPG или GIF формат.

От екоинспекцията очакват най-интересните, най-забавните и най-нестандартните коледни картички и украса до 16 декември включително на e-mail: pr@riosv-shumen.eu, по Български пощи на адрес: Шумен, ул. „Съединение“ № 71, ет. 3 или на място. Всички авторски материали трябва да бъдат придружени от декларация за участие, която може да бъде изтеглена от сайта на екоинспекцията.

Експертно жури ще оцени участниците, а резултатите ще бъдат обявени на 21 декември на електронната страница на РИОСВ-Шумен. За първите три места в двете категории са предвидени грамоти и предметни награди, а с електронните картички на победителите ще бъдат поздравени различни институции по повод зимните празници.

ШУМ.БГ