Велики Преслав е с две номинации в тазгодишните награди за туризъм, организирани от Министерството на туризма.

Старата българска столица участва в категориите Туристическа атракция/обект с Преславското златно съкровище, където се конкурира с още 21 предложения и в категорията „Изборът на българите“ с Национален историко-археологически резерват „Велики Преслав“.

Гласуването за наградите вече започна. Може да се гласува за финалистите до 23:59 часа на 05.12.2022 г. на www.tourismawards.bg, сайтът е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма.

Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса са над 100, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 13 декември. Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза и грамота.

ШУМ.БГ