Хандбалният отбор на „Васил Левски“ Нови пазар победи като домакин тима на „Търновград“ Велико Търново с 26:25. Момичетата на треньора Николай Топузаков успяха да направят обрат в мача по-малко от две минути преди неговия край и се поздравиха с двете точки.

Срещата между дебютантите този сезон в А хандбалната група при жените „Васил Левски“ и „Търновград“ бе от последния кръг на редовния сезон и се игра в спортната зала в Суворово. Преди тази среща отборът от Велико Търново си бе осигурил участие в плейофите с четвъртата си позиция във временното класиране. Тимът на „Васил Левски“ приключва участието си в шампионата тази година, но го направи по подобаващ начин и зарадва феновете си.

В двубоя отборите на „В. Левски“ и „Търновград играха равностойно, но малко по-опитният състав от Велико Търново успя постепенно да вземе преднина и след първата част поведе с 15:12. Съставът от Нови пазар стопи част от пасива си в началото на второто полувреме – първо до 14:16, а след това и до 16:17. В средата на втората част „Търновград“ отново излезе напред и то с аванс от шест гола – 25:19.

Хандбалистките на „Васил Левски“ съумяха да се стегнат, вкараха шест безответни попадения и изравниха 25:25 в последната минута на мача. В оставащото време отборът от Нови пазар продължи с щурма си, направи добра атака, завършена с гол от Кунка Предьова и спечели с 26:25.

Преди началото на мача в Суворово привържениците на отбор от Нови пазар поднесоха цветя, балони и торта на рожденичката от състава на „Васил Левски“ Габриела Стефанова.

Стефанова вкара 4 от попаденията за победата на „Васил Левски“. С 10 гола се отличи Иванела Арнаудова. Пет попадения реализира Лидия Бакърджиева, две – Рени Еремиева. По един гол за победата вкараха Тюркян Хасанова, Христиана  Драганова, Паулине Вилинг, Стоянка Коруджиева, Кунка Предьова. За победния завършек на сезона за състава на „Васил Левски“ играха вратарките Станислава Стоянова, Преслава Станчева, Десислава Недева и Хрисияна Лазарова, Анастасия Спасич, Мишел Езилаги, Никола Мевисен, Благовеста Йосифова, която лекува контузия през пролетния полусезон.

ШУМ.БГ