Продължават ремонтите на улици и междублокови пространства със средства от 20–милионния заем, който бе изтеглен за рехабилитация на уличната мрежа в Шумен и селата от общината, съобщиха от пресцентъра на кметството.  

Улица „Цветан Зангов“ в индустриалната зона на града от бул. „Ришки проход“ до бул. „Мадара“ вече е изцяло обновена, като в отделни участъци е изградена и нова пътна основа на трасето. Приключили са строителните работи по преасфалтиране на уличното платно на ул. „Иван Рилски“. Ремонтирани са също улица „Неофит Рилски“, както и междублокови пространства в района.

Завършил е също ремонтът на междублоковото пространство на ул. „Владайско въстание“ №20, разчертани са и паркоместата. Преасфалтирани са локалното платно и паркингът на ул. „Съединение“ №45. Изградени са също нови бордюри и тротоари.

Продължават ремонтните дейности и по проекта за рехабилитация на улици и части от улици в селата на общината. Завършени са 7 улици -  „Георги Димитров“ в село Белокопитово, „Ангел Кънчев“ и ул. „Ален мак“ в Лозево, „Георги Димитров“ и „Георги Бенковски“ в Струйно, както и „Попска“ и „Витоша“ в село Средня. На различен етап е изпълнението на проектите по уличната мрежа в селата Новосел, Черенча и Коньовец, в които се работи по други 7 улици, добавиха от общинската пресслужба.

ШУМ.БГ