По повод 30-годишния си юбилей фирмата за производство на капачки ХЕРТИ АД, заедно със свои партньори, обнови изцяло спортната площадка в град Плиска. Днес изпълнителният директор на компанията Захари Захариев откри официално новата придобивка на града.

“Тази година ХЕРТИ празнува 30 години от своето създаване не само като компания, а и бих казал като семейство. От самото начало извършваме нашата дейност тук. Историята на ХЕРТИ вече е част от историята на Плиска. Развивайки компанията през годините, ние неминуемо помагахме и за промяната на облика на Плиска. Много от вас знаят, че преди време възстановихме църквата тук и тя отново е действаща. Тази година във връзка с отбелязване на 30-годишнината на компанията решихме да стартираме проект за възстановяване на спортната площадка в Плиска. Днес четири месеца по-късно тя вече е факт”, каза Захариев.

В обекта са вложени близо 100 хиляди лева, като в каузата са участвали около 30 фирми от страната и чужбина.

“Благодарим на всички, които приеха нашата кауза и ни подкрепиха. Надяваме се децата и гражданите на Плиска да ползват площадката с отговорност и удовлетворение, и да развиват спорта в града”, каза Захариев и се обърна към присъстващите деца с призив да пазят направеното.

“Плиска имаше нужда от тази площадка. Хубавото е, че тя дава възможност за развитие на повече от един спорт. Пожелавам на младите хора да играят тук, да тренират, да сформират отбори, които да представят Плиска на състезания”, каза кметът на град Плиска Тонка Начева и благодари на дарителите.

Спортната площадка може да се ползва за няколко спорта, сред които футбол, баскетбол и хандбал. Настилката е изцяло сменена и е с полимерно покритие. Монтирани са нови спортни съоръжения, както и места за сядане. Изградена е нова ограда, а районът около нея е облагороден.

 

Платена публикация