Уважаеми шуменци,
Представяме Ви петата от десетте приоритетни цели в програмата на ВМРО–БНД, които нашите съветници ще отстояват в Общинския съвет след изборите на 29 октомври.

Цел 5: Създаване на „Алея на бойната слава“.

ВМРО е единствената автентична българска патриотична организация, а Шумен е стар гарнизонен център, един от центровете на военното образование в България и градът, в който са родени и служили плеяда български военачалници и герои, отдали живота си за свободата и обединението на българския народ. И ако днес ние познаваме историята си, знаем за делата на нашите предшественици, то това знание е въпреки денационализаторската политика на тоталитарната държава, въпреки разрушаването на паметници (например на паметника-портал на 7 Преславски полк) и опита да бъде изличен споменът за героичните дела на нашите предци.

Общинските съветници от ВМРО ще настояват за изграждането на „Алея на бойната слава“ в парк „Кьошковете“, в която бюстове на военни дейци от Шумен и свързани с шуменската военна история не само ще пазят спомена за техните дела, но и ще възпитават младите поколения на любов към Отечеството.

Нашата цел е ДА ПОДРЕДИМ ШУМЕН!

ВМРО е с номер 4 в интегралната бюлетина за общински съветници.  

Пресцентър ВМРО – Шумен

Купуването и продаването на гласове е престъпление.