Стотни от секундата разделиха “Шумен” от равенство в хандбалното дерби на България срещу “Локомотив'-Горна Оряховица. Реферите вече бяха готови да свирят край на мача, когато с удар от центъра на празна врата Симеонов донесе победата на “Локомотив” с 30:29.

Мачът, в който “Локо” домакинства в залата в Бяла, Русенско, стана инфарктен в последните си минути, след като 'железничарите” от Горна Оряховица успяха да изравнят за 27:27.

Преди това шампионите водеха играта и резултата. В началните минути на двубоя шампионите поведоха с 5 гола. След това “Локомотив” намали разликата до 1 гол, но шуменци бързо натрупаха нов аванс и на почивката водеха с 14:10.

Разлика от три, четири гола в своя полза “Шумен” поддържаше до 50-тата минута. В 53-тата, след няколко нереализирани атаки, шампионите допуснаха изравняване – 27:27. В следващите минути нападението на “Шумен” отново не даде резултат, но и “Локомотив” също не успя да отбележи. Грозев след контра даде преднина на шуменци за 28:27. И двата отбора направиха пропуск в атака в последвалите минути, а Юсню получи 2-минутно наказание и “Шумен” остана с играч по-малко две минути преди края на мача. “Локомотив” изравни, а след това и поведе за първи път – 29:28. В последните секунди на срещата “Шумен” заигра без вратар и с шестима на терена и това даде резултат - Балчев изравни – 29:29. Последва светкавично подаване от вратаря на “Локомотив” към центъра на терена, където Симеонов видя празната шуменска врата и вкара победния гол.

За “Шумен” това е първо поражение от изиграните 5 кръга в шампионата за този сезон.

ШУМ.БГ