Хора, които живеят в Тракийския квартал, поканиха проф. Христомир Христов, за да му покажат две изключително занемарени спортни площадки и други проблемни участъци. Първата се намира зад новоизградената църква „Свети Райко Шуменски“ и магазин „Булмаг“. Втората е била някога игрище за футбол, волейбол и баскетбол и е разположена недалеч от първата, в междублоково пространство. Жителите на квартала, поставиха и въпросите за потъналите в бурени  пространства около блоковете, липсата на улично осветление, паркоместа, кошчета за смет.

„Подобни гледки са покъртителни. В един от най-големите квартали, където живеят много млади семейства, но и пенсионери, да няма условия децата да играят безопасно, а възрастните да си почиват на чист въздух. Не е въпрос на много средства. Въпрос на воля е порутените детски и спортни площадки да се възстановят. Част от тях могат да се осиновят. В Шумен има достатъчно фирми, които да помогнат в това начинание.”, каза при огледа на остатъците от спортни площадки проф. Христомир Христов. Той беше категоричен, че всички люлки, пързалки и спортни съоръжения трябва да отговорят на съвременните изисквания и да се ползват без риск за здравето и живота на най-малките. „В общинския бюджет ще заложим много повече пари за зоните за спорт и отдих в кварталите, както и за съоръжения за деца”, заяви кандидатът за кмет от Местна коалиция ДБГ (БНД, ССД, „Ние идваме”).

От хората в  квартал „Тракия” беше поставен и въпросът за поддръжката на зелените зони. „Почти навсякъде е обрасло с храсти, струпани са клони. Лятото е пълно с комари и други насекоми”, оплакаха се живущи в квартала. „Факт е, че Шумен има сериозен проблем с растителните отпадъци, но за това има и съответното решение и то е да се закупят дробилки за клони, а защо не и да се инвестират средства в инсталация, която да преработва този вид отпадък”, посочи проф. Христомир Христов.

Хората показаха на кандидат – кмета проф. Христомир Христов и улици, които след смяна на ВиК мрежата, са със сериозни пропадания и дълбоки, опасни дупки. „Задача номер едно при благоустрояването на всеки квартал трябва да бъде правилното планиране и качественото изпълнение. Абсурдно е да има нов тротоар, а да няма стълбове за улично осветление. Изумен съм, че в районите на училището и детската градина няма улични лампи. Нощно време тук трябва да свети като ден”, каза в разговора със жители на квартал „Тракия” кандидатът за кмет на Местна коалиция ДБГ (БНД, ССД, „Ние идваме”).

Проф. Христомир Христов и кандидатите за общински съветници бяха поздравени за своята ангажираност към проблемите на живущите в квартала. „Тази среща за нас е знак за доверие. Благодарим ви. Убедени сме, че ще направите правилния избор с бюлетина 69, за да подобрим условията на живот в града и населените места в община Шумен”, обърна се към хората от кв. „Тракия” проф. Христомир Христов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Пресцентър на Местна коалиция ДБГ (БНД, ССД, „Ние идваме”)