Творби от виенските класици Моцарт и Хайдн и петте Tango sensations на Астор ще звучат в концерт на Симфониета – Шумен, който ще се състои на 25 октомври, сряда, от 18:35 ч. в зала „Проф. Венета Вичева“.

Спектакълът на вечерта ще ръководи изгряващата звезда сред диригентите Симон Павлов. Само на 24 години той вече оглавява симфоничния оркестър в Сливен и заема поста на асистент-диригент на Филхармония „Пионер“. Осъществява дебюта си на сцената на Държавна опера Стара Загора.

Заедно с Павлов на сцената застава темпераментният Стоян Караиванов. Той е познат на публиката в Шумен като първият български бандонеонист, овладял класическата аржентинска система. Неотдавна стана световен шампион, като спечели първа награда на престижния Международен конкурс за акордеонисти в Клингентал, Германия.

„Радваме се, че тези млади, изключителни изпълнители ще красят нашата сцена. Тяхната страст и талант обещават една незабравима вечер за нашата публика.“, каза Калина Василева, директор на Симфониета – Шумен.

ШУМ.БГ