Уважаеми шуменци,

Представяме ви десетте приоритетни цели в програмата на ВМРО–БНД, които нашите съветници ще отстояват в Общинския съвет след изборите на 29 октомври.

Цел 9: Преименуване на улиците с морално остарели имена.

И днес, разхождайки се из улиците на Шумен, ще минем през ул. Карл Маркс, ул. Фридрих Енгелс, Чапаев, Партизанка, Червено знаме, Московска, Катюша… Това са само част от имената на улици, които могат да създадат впечатлението, че човек се е пренесъл назад във времето. Логично би било да си зададем въпроса какво общо имат с Шумен Николай Чернишевски, Зоя Космодемянская, граф Игнатиев, защото и на техните имена са кръстени улици. 

Ние от ВМРО смятаме, че е време да преименуваме улиците с морално остарели имена, давайки им имена на известни шуменци или на личности, свързани с историята на Шумен. Преименуването на улиците не изисква незабавна смяна на личните документи.

За да подкрепи листата на ВМРО–БНД, на 24 октомври в Шумен пристигна съпредседателя на организацията Ангел Джамбазки. На дадената пресконференция той подчерта експертния потенциал на кандидатите и увереността си, че те ще работят за развитието на общината и за благото на шуменци. Ангел Джамбазки заяви, че познаването на местните проблеми, на механизмите и средствата за тяхното решаване от страна на кандидатите, му дава увереност, че те ще спечелят доверието на гражданите. Той припомни, че именно министърът от квотата на ВМРО Емил Димитров съдейства за изграждането на пречиствателна станция и подмяната на довеждащия водопровод.

Нашата цел е ДА ПОДРЕДИМ ШУМЕН!

ВМРО е с номер 4 в интегралната бюлетина за общински съветници.

Пресцентър на ВМРО-БНД-Шумен