БСП–Шумен и кандидатът за кмет проф. Христо Христов закриват днес предсрочно предизборната си кампания. По този начин ще бъдат спестени около 5 000 лв., които ще бъдат дарени за закупуване на болнични легла и климатици за Детско отделение на МБАЛ–Шумен.  
Това каза на пресконференция днес в Пресклуба на БТА проф. Христо Христов.

„През последните дни, провеждайки срещи с хората по време на предизборната кампания, посетихме и Детското отделение в МБАЛ–Шумен. За наша изненада установихме незадоволително състояние на мястото, където се лекуват, а понякога и се спасяват животите на нашите деца. По тази причина щабът на коалициите от партии в “БСП за България” взе единодушно решение да намерим формат и начин по най-бързия начин да подобрим условията, при които се лекуват децата в това отделение“, заяви Христов.

Отменя се заключителният концерт от кампанията на БСП, който трябваше да се състои в петък. Няма да се дават и средства за нови предизборни материали, плакати и медийни публикации (извън тези по сключени вече договори).   

„Решението е със средствата, които са събрани от кандидатите за общински съветници и от кандидатите за кметове на населени места, предназначени за закриване на кампанията, да закупим за Детското отделение на МБАЛ 4 броя механични болнични легла и 2 климатика. Това беше приоритета, който завеждащият отделението д-р Галин Чобанов посочи като крайно належащ за решаване“, добави проф. Христов.

„Първоначално нямахме намерение да оповестим това публично, но имайки предвид, че дължим отговор на нашите симпатизанти, последователи и на членовете на БСП, които знаят, че традиционно партията провежда закриване на своята кампания, преценихме, че трябва чрез вас това наше решение да достигне до тях“, каза още кандидатът за кмет на БСП.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
Пресцентър КП “БСП за България“ - Шумен