Станчо Баев е кандидат за кмет от ПП ГЕРБ на село Мараш. Завършил е ГПЧЕ „Никола Й. Вапцаров“ – Шумен - паралелка с интензивно изучаване на немски и английски език. Учил в Аграрен университет – Пловдив, в настоящия момент е студент в ШУ „Епископ Константин Преславски“. Собственик е на фирма за реновиране на промишлени сгради. Станчо Баев е председател на областното ръководство на Младежи ГЕРБ – Шумен.

Активен и деен, той иска да превърне мястото, където живее в привлекателно и интересно селце, в което жителите да имат по-добър живот. Срещайки се с хората в Мараш, най-често задаваният въпрос към него е: „Ти какво обещаваш?“

„Аз обещавам само едно, и това е да работя усилено за модернизиране на селото и улесняване начина на живот за хората, които живеят в него.“, казва Станчо Баев, извеждайки няколко проблема: „Пътят Шумен – Мараш е в много лошо състояние. Тук имам две идеи, които бих коментирал с новият кмет на града, като се надявам това да бъде нашият кандидат – проф. Георги Колев. Бих отбелязал още един факт - в селото има три автобусни спирки, които дори нямат табели, да не говорим да предложат сянка, сушина или завет, а всеки ден, сутрин и вечер, там чакат хора, които пътуват с автобус до различни населени места, в това число и до града.“, коментира Станчо Баев и допълва: „В селото има улици без осветление и без нито един контейнер, но всяко домакинство генерира отпадък, а сметоизвозването е 2 пъти месечно. Всички тези проблеми съм си ги поставил като задачи от първостепенна важност.“, коментира Баев.

Кандидатът за кмет на Мараш се ангажира и с почистването на гробищата, както и на пътя към тях. И още: „Здравният кабинет е много важен за едно малко населено място и за мен е недопустимо в 21 -ви век, на 7-8 км от големия град, да няма лекуващ лекар или дори фелдшер, който поне един път в седмицата да посещава селото и преглежда хората за половин работен ден. Аз имам предложение за лекар, който е готов заради мен да се наеме с тази отговорност.“

За решаването на проблемите има начини, категоричен е Станчо Баев, и пример за това са другите малки населени места от община Шумен, където настоящите кметове на ГЕРБ са реализирал не малко цели.

Своята програмата Станчо Баев ще представи на предизборната среща с участието на кандидати за общински съветници от ПП ГЕРБ тази вечер от 18:00 ч. в НЧ „Христо Ботев – 1907“ – Мараш.
 
Купуването  и продаването на гласове е престъпление

Пресцентър на ПП ГЕРБ