Уважаеми госпожи и господа, ето малка част от визитките на кандидатите за общински съветници и кметове в община Шумен за предстоящите местни избори на 29 октомври 2023 г.

Уважаеми жители на община Шумен, аз съм Сашо Евлогиев, професор в област на висше образование „Сигурност и отбрана“, и с научна степен „доктор“. Кандидат съм за общински съветник в община Шумен. За първи път в предстоящите местни избори предложихме съставяне на широка местна коалиция, която има желание и воля да промени модела на управление в нашия град. Кандидатите за общински съветници да бъдат хора честни и почтени, хора експерти, които могат да застанат с лицето си, с авторитета си и със своето достойнство. Хора, които не са партийно подчинени и длъжни да изпълняват партийни решения, а хора, които ще гласуват в Общинския съвет по съвест, в интерес на гражданите и за развитието на общината. Ако споделяте това подкрепете ни на изборите на 29 октомври като гласувате с бюлетина № 20 и преференция 101.

Скъпи съграждани, казвам се Небат Кадиров и живея също като вас в този град. Чупя си колата по същите дупки като вас, пия мръсната вода като вас и дишам мръсния въздух като вас. Сега е момента да променим всичко това, да помислим и да изберем хората, които ще променят нашият град. Ако спечеля вашият глас мога да обещая да продължавам да работя за това нашия град да стане един чист и уюутен дом за нас и нашите деца. Номер 20 от бюлетината и преференция 102. 

Марияна Тодорова – родена съм и живея в Шумен. Работя в областта на екологичната  сигурност. Доцент съм в НВУ „В. Левски“ – район Шумен. Приех с радост и отговорност предложението да у1аствам за общински съветник в община Шумен. Мечтая да върна доверието на хората към местната власт. Да изградя мост между средното образование и бизнеса. Искам гражданите на община Шумен да дишат чист въздух и да имат по-сигурен живот. Ще се боря всички ние да се влюбим в град Шумен. Не на злобата, да на добротата. Вярвам, че придобитите си знания умения и отговорност ще бъда достоен общински съветник на община Шумен. Винаги близо до вас. Заедно ще успеем. Номер 20 от бюлетината и преференция 103.

Биляна Белчева - Уважаеми съграждани, заставам пред вас ,като кандидат от листата за общински съветници на ПП "Български  възход ", с амбиция за: 1.Да подредим нашия град ,като нашия дом.

2.Да работим с морал , прозрачност и експедитивност за всички проблеми в общината.

3.Да се борим с корупцията в администрацията .Затова имаме нужда от вашите гласове за бюлетина № 20 и преференция № 104,  Бъдете активни и гласувайте за Възхода на нашия град!

 Драгомир Данков – Ще работя неуморно за асфалтирани и осветени улици в общината, осигуряващи безопасност на движението по пътищата за автомобили, за пешеходци и майки с детски колички. Да се приключат започналите ремонти при завишен граждански контрол и да се планира следващия етап в изграждането на инфраструктурата на общината. Необходимо е изграждане на необходимите детски площадки и съвременни спортни съоръжения. Гласувайте с бюлетина № 20 и преференция № 116.

Мариян Дерменджиев – притежавам образователна и квалификационна степен „бакалавър“, специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“. Аз нямам голям опит и компетентност, но съм достоен гражданин, честен и работлив. Ще бъда винаги до хората за по-добър живот. Имам визия за града и селата да станат сигурно място за щастлив и спокоен живот. Защото имам вяра, че градът ни ще е дом за моята баба и дядо, за моите родители, за децата ми, за приятелите ми и за всички нас. Доверете ми се за да спечелим всички на 29 октомври, като гласувате с бюлетина № 20 и преференция 125.

Уважаеми жители на област Шумен, тази рекламна кампания е към своя край. За политическа партия (ПП) „Български възход“ и нашите коалиционни партньори, които бяха в отделните общини различни, поради специфичните условия. Тя стартира на 14 октомври от първата българска столица Плиска и вчера започна своето поетапно приключване във втората столица Велики Преслав. Кандидатът за кмет на община Велики Преслав, г-жа Валентина Гоцева, представи своята програма за развитие на общината под надслов: „Велики Преслав велик в миналото, днес и утре“. Тя беше издигната от коалиция „Граждани за общината“ и с голямата подкрепа на ПП „Български възход“. В своето слово тя представи основната цел: „Да върна блясъка на община Велики Преслав, хората да имат поминък, добро здравеопазване, спокойствие и сигурност за бъднините си“. Г-жа Гоцева определи  5 приоритетни области, като Устойчив туризъм, Иновации и инвестиции за икономически растеж и заетост, Инфраструктура, околна среда, Човешки капитал и услуги в подкрепа на бизнеса и гражданите. Тя не само структурира основните направления и проблеми, стоящи пред жителите на общината, но предложи и адекватни решения за тяхното отстраняване. Бяха представени кандидатите за общински съветници и кметове от нейния екип, където 2/3 са жени. Тържественото събрание завърши с изключително емоционален концерт на танцови групи и групи за автентичен фолклор от началните читалища „Развитие“ – гр. В. Преслав, „Пробуда“ – гр. Шумен, „Зора“ – с. Златар, „Съгласие“ – с. Осмар. Специален гост на тържеството беше и великата Гуна Иванова. Участие взе ученичката на Гуна Иванова – Радостина Стефанова и ръководителя на музикална школа „Ла, ре ми“ г-жа Моника Карагенова от община Каспичан.

Пресцентър на ПП "Български възход" - Шумен