Водещ принцип на национално и на местно ниво е по-доброто развитие на община Шумен. Това винаги е било приоритет за ПП ГЕРБ. В благоустрояването на града и малките населени места са инвестирани много средства, но динамиката на времето изисква да се надгради свършеното до тук. В последният месец кандидатът за кмет проф. Георги Колев и кандидатите за общински съветници проведоха срещи с браншови организации и с жители от селата и кварталите на града. На финала на предизборната кампания водачът на листата Албена Неделчева обобщи проведените срещи и политиките, които ПП ГЕРБ – Шумен ще реализира.

„През този месец разговаряхме с представители от социалния, образователния и културния сектор, здравеопазването и бизнеса. Срещнахме се с хора от всички квартали в града и от селата в община Шумен. В резюме – хората искат активна общинска администрация с една цел – подобряване качеството им на живот. Темите, които обсъдихме са еднакви навсякъде – благоустройство на улици, осветление, липса на удобен транспорт, повече зелени пространства и по-високи доходи. За нас това е мисия, която изпълняваме на различни нива. С дамската структура на ГЕРБ в Шумен ежемесечно организираме дейности за облагородяване на градската среда, включваме се в подпомагане на социални организации, участваме в подкрепа на младите – нашето бъдеще, при тяхното професионално развитие.“, коментира Албена Неделчева.

ГЕРБ работи за по-доброто развитие не само чрез структурите си – младежка, дамска и предприемачи, но и чрез работата си в Общинския съвет. „Нещо повече общинските съветници от ПП ГЕРБ – Шумен сме единствените, които даряваме част от месечните си възнаграждения в подкрепа на малките населени места за различни нужди – ремонт на читалища, детски площадки. Подпомагането на изявени ученици, хора в неравностойно положение и семейства е приоритет при разпределяне на средствата. Само за последните 4 години са инвестирани над 100 000 лв. Тази традиция ще продължи и в следващия мандат.“, категорична бе първата в листата.

Тя коментира, че една кампания е важна не само от гледна точка на убеждаването на избирателите. „Истинската работа започва след спечелване на доверието и това е сформиране на експертен екип, който да бъде гарант за ефективно управление. Смея да твърдя, че освен професионалисти в своята област, ние сме отговорни личности, които не използваме евтин популизъм, а предлагаме реално осъществими цели. В листата има 11 представители на местния законодателен орган от различни мандати, като 2-ма от тях са били народни представители, 3-ма – представители на централната власт. В различните нива на местно самоуправление са участвали общо 11 души. Считам, че това е една солидна заявка за наличен интелектуален капитал и административен опит, за да бъдат приложени устойчиви политики за реализиране на приоритетите в програмата.“, заяви Албена Неделчева.

 

ПП ГЕРБ – Шумен залага на прозрачност при управлението. Сред основните приоритети са:

  • реализиране на устойчиви политики в здравеопазването;
  • решаване на съществени социални въпроси;
  • осигуряване на заетост и по-добри доходи за хората от общината;
  • ефективното инфраструктурно планиране, контрол и изпълнение;
  • инвестиции в конкурентна икономика и привличане на външни източници на финансиране;
  • чиста, подредена и здравословна градска среда в хармония с развитието на кварталите и малките населени места;
  • осигуряване на възможности за спорт и развлечения, с ясна визията за култура, със съвременни принципи, които да популяризират духовното, архитектурното и културното наследство и с фокус към младите хора.

Важна роля за осъществяването на тези цели е диалогът с жителите на община Шумен.

 

За да бъде Шумен мястото, където неговите граждани искат да реализират мечтите си на 29-ти – изборът в интегралната бюлетина е номер 7.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Пресцентър на ПП ГЕРБ - Шумен