Днес в 15,00 часа се състоя автошествието организирано от Гражданско сдружение „Гласът на Шумен“.

То бе водено от най-младия кандидат за кмет на град Шумен – Петър Петров, който е и председател на сдружението. Петър Петров съвместно с част от кандидатите за общински съветници от гражданската листа на „Гласът на Шумен“ направиха обиколка на града под формата на автошествие, с което те закриха и своята предизборна кампания.

„Ние успяхме да преминем безопасно през целия град с над 25 коли в колона, което ме кара да вярвам, че  всички участници в движението са способни да се движат безопасно стига да са достатъчно отговорни и внимателни?“ – сподели Петър Петров в заключение.

Събитието предизвика голям интерес от страна на гражданите на града. Шуменци приветстваха идеята и се включиха в инициативата „Карай внимателно. Пази живота“.

Целта на шествието е да привлече вниманието на обществото към проблемите и важността на безопасното движение по пътищата. Инициативата „Карай внимателно. Пази живота“ има за цел да насочи вниманието към необходимостта от спазване на правилата за пътно движение и отговорното отношение на всички участници в движението с цел предпазване на човешки животи. Това е призив към обществото да работи заедно с цел подобряване на пътната безопасност и запазване на човешкия живот.

Пресцентър на Гражданско сдружение „Гласът на Шумен“