Учениците от Профилираната езикова гимназия „Никола Й. Вапцаров“ в Шумен от днес ще провеждат часовете си по физическо възпитание и спорт в изцяло обновен салон.

На тържествена церемония лентата на съоръжението прерязаха директорът на училището Димо Георгиев и зам.-кметът по култура и образование Найден Косев.

Основният ремонт на залата е извършен с целеви средства от държавата в размер на 220 хил. лв., обясни директорът. Сменена е електрическата инсталация, вентилацията и подовата настилка. Инсталирано е ново лед осветление, направен е нов покрив. Залата е с нова вътрешна и външна мазилка и боя.

“За нас това е голяма постижение, защото реновирането на спортни съоръжения и изграждането на нови, е голямо предизвикателство за образователните институции. На тази сграда, която е от 60-те години на миналия век, не е правен ремонт досега. Състоянието беше тежко и тази сграда приличаше на гробница, а сега е едно ново, светло, модерно съоръжение. Благодаря на Министерството на образованието на науката, което откликна, осигури целеви средства, за да може нашите ученици да спортуват в обновена среда”, каза директорът на училището Димо Георгиев.

След символичното прерязване на лентата гостите наблюдаваха танцови изпълнение и демонстрации по карате.

ШУМ.БГ