20-годишен младеж изумил вчера полицаите от сектор „Пътна полиция“ в Шумен, като вкарал в халето за регистрация кола с ръчно изрязани и боядисани регистрационни табели. За случая съобщиха днес от Областната дирекция на МВР.

Младият мъж, родом от търговищкото село Драгановец, притежавал Фолксваген Голф „Тройка“. Колата била с шуменска регистрация. Преди известно време, заради нарушение, на водача била наложена принудителна административна мярка спиране от движение, а регистрацията - прекратена.

Санкцията изтекла, собственикът си платил и глобата, след което отишъл в шуменския КАТ, за да пусне колата в движение. Процедурата включва преминаване през халето на „Пътна полиция“ за преглед, след което се получават регистрационни табели и нов талон.

Когато Голфът бил вкаран на канала обаче, служителите буквално ахнали – колата вече била с регистрационни табели. По-внимателният оглед показал, че те са изрязани от ламарина и боядисани лошо. Номерът бил същият, като на оригиналните иззети от полицията табели, но шрифтът на буквите и цифрите бил доста различен.

Полицаите прибрали колата и изпратили човека да си ходи пеш. Преди това обаче му образували и досъдебно производство по чл. 345 ал. 1 от Наказателния кодекс, който предвижда затвор до една година или глоба от петстотин до хиляда лева.

Не е ясно колко време Голфът се е движил по пътищата с подправените номера.

ШУМ.БГ