10 години от създаването на мъжката певческа група „Лудоселци“ ще бъде отбелязано в шуменското село Дибич. Тържеството ще се състои на 25 ноември, събота, от 18.00 часа в Народното читалище „Развитие-1897“ в селото под мотото „Глас ми се чува, глас лудоселски“, съобщиха от пресцентъра на община Шумен.

В празничната програма са включени и десет от най-обичаните народни песни от репертоара на състава, сред които „През гора вървяха“, „Село, село“, „Стар Димо“ и др.

Честването ще се проведе по нетрадиционен начин – не на сцената, а под формата на непосредствено общуване с публиката в залата. Изпълнителите на народни песни от мъжката фолклорна група „Лудоселци“ освен прекрасни певци и танцьори са и духовити разказвачи на истории, хора с различни професии и на различна възраст – от 25 до 55 години. Затова и поканата към публиката е с обещанието за една вълнуваща и емоционална вечер, допълниха от пресцентъра на общината.

Мъжката певческа група „Лудоселци“ към НЧ „Развитие-1897“ в село Дибич е носител на редица национални и международни награди, сред които и престижната „Златна хлопка“ от  Международния фестивал на фолклора в полския град Закопане.

ШУМ.БГ