Мариян Петков и Полина Галинова са бронзови медалисти от свeтовното първенство по кик бокс за мъже и жени, което се превежда в Албуфейра, Португалия.

Националите от “Шуменска крепост” изпълниха целта си да влязат в зоната на медалите. И двамата загубиха след оспорвани срещи на полуфиналите и заеха третите места в света в категориите си.

“Доволен съм. Целта беше и двамата ни състезатели да стигнат до медали и те се справиха. Конкуренцията беше много голяма. Благодаря на всички в Шумен, които ни помагат и ни подкрепят”, каза за ШУМ.БГ Галин Методиев, който е част от щаба на националния отбор и личен треньор на шуменци. Методиев допълни, че за успеха ценни съвети са дали и треньорите Християн Тотев, Владимир Вълев-Питбула и Марио Кирилов.

В най-атрактивния и най-сложния стил К1 в кат до 56 килограма Полина Галинова  се наложи категорично над състезателки от Чехия и САЩ. На полуфинал шуменката отново бе близо до победата, но я изтърва за малко в срещата си със състезателка от Турция.

По пътя към медала Мариян Петков отстрани убедително бойци от Черна гора и Казахстан в стил лоу кик в категорията до 86 килограма. На полуфинал световният ни шампион за кадети ще загуби от представител на Узбекистан.

ШУМ.БГ