Едва ли има човек, който се съмнява в това, че четенето стимулира усвояването на знания и постигането на високо ниво на грамотност.

Защо обаче на някои деца им е трудно? Защо не обичат да четат?

Количеството информация стремително нараства. Детският мозък не успява да се адаптира към очакванията и изискванията на училищните програми. Факт е, че колкото по-бързо се прочете текста и се разбере неговата същност, толкова по-бързо ще е справянето с каквато и да е задача. Обратното - бавното и неуверено усвояване на информацията води до общо понижаване на нивото на възприемчивост, на показателите за успеваемост и на интереса към обучението.

Децата винаги предпочитат тези неща, които им се отдават по-добре и ако не им се помогне да заобичат четенето отначало, те биха го изоставили и избягвали.

Истината е, че ...

Децата, които четат бавно, рискуват да не постигнат добри успехи в училище. Необходимо е да разберем, че четенето не е просто умение, а ключов елемент за успешното обучение. Това е така, защото четенето стимулира мисленето, което е от решаващо значение за усвояването на знания и умения.

Ченето развива концентрацията и вниманието, увеличава интелектуалните възможности на детето, обогатява речника му. Освен това четенето спомага за едновременното развитие на оперативната и дълготрайната памет.

Не трябва да забравяме, че красивата и богата реч е отражение на култура и добро образование. Колкото по-голям е речникът на детето, толкова по-голяма е вероятността то да успее в живота.

Как да помогнете като един ангажиран родител?

Има  програма по БЪРЗО ЧЕТЕНЕ, разработена със специални техники, които повишават скоростта, четенето с разбиране, концентрацията и устойчивостта на вниманието.

Затова ако желаете да помогнете на вашето дете, насърчете го да заобича четенето. Педагозите в SmartyKids Шумен ще ви подадат ръка, а и си заслужава да се възползвате от идеята за подаръчните ваучери за обучение в иновативните им курсове. Направете един специален коледен подарък, който не се нарежда до другите неща върху полицата, а развива интелекта на вашето дете.

Образователен център SmartyKids Шумен се намира в гр. Шумен, бул. „Симеон Велики“ 48, ет. 2.

Телефон за контакт: 0896 671 396

Вижте фейсбук страницата му тук.

 

Платена публикация