Поради намалена видимост е път I- 2 Шумен – Разград е затворен за движение. Поради навявания за всички моторни превозни средства е затворен и пътя Шумен – Силистра, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.

 Въведено е и временно ограничение на движението по Ришкия проход за тежкотоварни автомобили с маса над 12 тона. Изградени са контролно-пропускателни пунктове. Екипи на полицията са на място и следят за спазването на въведените ограничения.

Агенция пътна инфраструктура /АПИ/ съобщи на сайта си, че от 5,41 часа е ограничено  движението по третокласната пътна мрежа в област Шумен за всички МПС.

Ограничено е и движението на тежкотоварни автомобили с маса над 12 тона по АМ "Хемус" в посока към Варна.

От полицията апелират водачите да се информират за пътната обстановка преди да предприемат пътуване и да шофират внимателно.

За 9,00 часа е насрочено заседание на Областния щаб за намаляване риска от бедствия.

В 12 ч. днес (26.11.) от полицията допълниха, че заради паднали клони и дървета, е затворен Ришкия проход за всички моторни превозни средства. Освен това, от страната на Бургас има тежкотоварен автомобил, завъртян на пътя.

В 20,20 часа от ОД на МВР съобщиха, че Ришкият проход е отворен за движение за всички автомобили, както и АМ "Хемус" от Варна към Шумен и обратно за всички МПС.

ШУМ.БГ