Много силно представяне записаха възпитаниците на шуменската Школа А&Б на Националния есенен турнир по информатика, който за първи път не се проведе в Шумен, а в Софийската математическа гимназия, съобщи ръководителят на отбора Бисерка Йовчева.

В състезанието участваха над 250 ученици от цялата страна, а Школа А&Б беше представена от 37 участници – 30 от Шумен, 3 от Разград, 2 от Търговище и един от Хасково.

Показателно за отличното представяне на шуменските ученици е класирането в група B. Всички участници от Шумен са в първата десятка. Първо място и златен медал спечели Иво Иванов, второто място е за Владислав Костов, третото за - Симона Христова, четвърто за Серкан Рашид, шести е Явор Василев, а веднага след него с равен резултат са Здравко Николов и Нермин Идириз. Всеки от тях получи грамота за отлично представяне, а Симона Христова и Нермин Идириз грабнаха съответно първото и второто място в класирането за момичета.

В най-малката възрастова група – Е Нелин Шабан от Шумен и Боряна Колева от София получиха грамоти за успешно участие в класирането за момичета. Боряна получи и грамота за отлично представяне в група Е заедно с Александър Вълчев от Шумен, който се класира четвърти, само на 4 точки от медалите.

В група D сребърен медал спечели Антонио Рахчев от Разград, а  бронзов Димитър Шапатов от Хасково и двамата възпитаници на Школа А&Б. С грамоти за отлично представяне се връщат Борис Бобев, Велимир Сивков и Лъчезар Русев от Шумен. Хрисияна Койнова пък спечели грамота за успешно участие в класирането за момичета.

В група С Фейза-Нур Ибрахимова от Шумен  спечели бронзов медал в класирането за момичета, а Симона Иванова – грамота за успешно участие. В същата група грамоти за отлично представяне получиха Николай Вълчанов и Фейза-Нур от Шумен и Божан Иванов от Търговище.

Дани Койнов от Шумен спечели сребърен медал в група А, а Весела Николова, също от Шумен – трето място в класирането за момичета.

Всички наградени шуменски ученици са от ППМГ „Нанчо Попович“. Ръководители  и треньори на учениците са Бисерка Йовчева, Димитър Добрев и Цветелина Иванова – преподаватели в Шуменския университет и в Школа А&Б и Цветелина Петрова – студентка в Шуменския университет и преподавател в Школата.

Учениците бяха придружени още от Мирослав Станчев и Георги Зашев – учители в ППМГ „Нанчо Попович“.

ШУМ.БГ