Областният управител Добромир Добрев поиска ВиК да санкционира фирмите изпълнителки на водния проект, който се изпълнява в Шумен. Причината са пропаданията на настилката на ул. „Съединение“ в участъка, западно от Съда.

Темата бе обсъдена на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата.

„Не знам там археологически разкопки ли са, някакви ремонтни дейности ли са, но някой ще влезе с колата си и ще пропадне. Тук обсъждаме с разумен тон, но то е ужасно състоянието, не прилича на нищо. Няма ли да ги санкционирате, в края на краищата, като възложител?“, попита областният управител.

Отговори му главният инженер на ВиК-Шумен Антон Стефанов „Обектът, по смисъла на Закона за устройство на територията, все още се води строеж и на този етап строителят има срок да си отстрани дефектите. Уведомили сме и строителния надзор. Санкции не можем да налагаме, но няма да плащаме никакви средства, докато не се изпълни качествено ремонтът“, каза Стефанов, като уточни, че обектът няма още Акт 15.

„Говорил съм с изпълнителя. Когато условията позволяват, ще започнат веднага“, каза Антон Стефанов.

Пропаданията по ул. „Съединение“ в Шумен са вследствие на дейности по подмяна на канализация по големия проект за подобряване на водния цикъл. Изпълнител е сдружение „Шумен Аква“, в което влизат фирмите „Автомагистрали-Черно море“ и „Виа Про Инженеринг“.

ШУМ.БГ