Наставникът на баскетболен клуб “Шумен” Янко Янков бе избран за треньор на националния отбор за момчета до 16 г. Това стана на заседание на Управителния съвет на Българската федерация, където бяха утвърдени треньорите на националните отбори при подрастващите в мъжко направление, обявиха на официалния сайт на федерацията.

Янко Янков бе в щаба на националите до 16 г. и помагаше на Стойо Чолаков, а под тяхно ръководство отборът спечели сребърни медали на Европейското в Дивизия Б и на Стария континент.

Следващата година на националния отбор за момчетата до 16-годишна възраст предстои участие Европейско първенство, което ще се играе в Ираклион (Гърция) в периода 9-17 август.

Досегашният наставник на 16-годишните Стойо Чолаков поема 18-годишните младежи, като  отборът ще се бори за промоция в Дивизия А в Скопие (Северна Македония) от 26 юли до 4 август.

Младежите до 20-годишна възраст ще бъдат водени от Васил Христов. Те ще се борят за призови места на шампионата в Дивизия Б в Питещ (Румъния) в периода 12-21 юли .

Кандидатурите на новите треньори при подрастващите са били предложени от Треньорската комисия и гласувани единодушно от УС.

ШУМ.БГ