Калоян Колев от СКК "Киокушин" - Шумен стана вицешампион в категория до 75 кг. на   Националното първенство по карате шинкиокушин за мъже и жени, което се проведе в Бургас.

“Калоян Колев направи успешно завръщане на татамито след дълго прекъсване. На националния шампионат в полуфиналния двубой шуменецът отстрани убедително силния състезател Иван Христов от СК „Ипон“ - Русе, но получи травма , която повлия и на изхода от финалната среща където се изправи срещу опитния състезател на АСКК „Тракия“- Пловдив Николай Димов и трябваше да се задоволи със сребърния медал. Интересното е, че това е трети финал между двамата състезатели, като младият шуменец е печелил другите два” каза за ШУМ.БГ сенсей Даниел Димитров, треньор на Калоян Колев.

Калоян Колев тренира от шестгодишен в СКК „Киокушин“- Шумен. Той е от най-изявените състезатели на клуба - многократен шампион и призьор от международни турнири, национални първенства и купи. Бил е национален състезател и участва в Европейските първенства за юноши в град Орадея - Румъния през 2021 г. и  София - 2022 г., където се класира на V място. Дебютът му при мъжете е на Национална купа „Мадарски конник“ през 2022 г., когато се класира на I място в кат. до 75 кг, а през тази година отново е шампион на шестнадесетото издание на станалия вече традиционен турнир за град Шумен.

ШУМ.БГ