Премиерът Николай Денков ще съдейства за решаването на важните за Шумен инфраструктурни проекти, сред които са ремонтът на градския стадион, хиподрумът и изграждането на новия басейн.

Тези и други теми са били засегнати при продължилия повече от час разговор между него и кмета Христо Христов, стана ясно на брифинг, който двамата дадоха след срещата си в сградата на община Шумен.

"Част от най-важните приоритети са включени в проектобюджета, но както знаете има възможност той да бъде актуализиран, така че трябваше отново да бъдат обсъдени проектите, които се издигат като приоритет за следващите няколко години. Основна е темата за водата, която е добре известна на всички, но и спортните съоръжения са болна тема, така че ще се търси решение през следващите години“, каза Николай Денков.
 
Сред обектите, които ще попаднат във фокуса на държавата за финансиране, са градският стадион „Панайот Волов“, хиподрумът и бъдещият закрит плувен комплекс.  

С кмета са обсъдени и пътните връзки на Шумен.

„Имаме изключителен фокус върху Североизточна България по отношение на скоростните пътища. Следващата година ще има финансиране да се подготвят проекти за скоростни пътища по всички основни направления във вашия регион – Шумен –Силистра, Шумен-Разград-Русе. Магистрала „Хемус“ ще се интензифицира до следващата година по лотовете, по които има техническа подготовка, като лот 9. Всичко, за което има проекти, ще се работи много през следващата година, има финансиране“, каза Николай Денков. 

Кметът Христов благодари на премиера за поетите ангажименти и уточни, че е договорил среща идната седмица в София, на която ще се говори конкретно за ремонта на стадион „Панайот Волов“.

ШУМ.БГ