63 абсолвенти от цивилните специалности на Випуск 2023 на Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен към Националния военен университет „Васил Левски“ получиха днес дипломите си за висше образование.

33 от завършилите са в образователно-квалификационна степен бакалавър, 30 – в магистър. Общо са 14 отличниците на випуск 2023 г. Първенец на випуска е Жанета Веселинова Железова от специалност “Човешки ресурси, връзки с обществеността, сигурността и отбраната”.

Официалната церемония се състоя в зала “Проф. Венета Вичева” в сградата на община Шумен,  където присъстваха роднини, близки, приятели, преподаватели на дипломиралите се студенти. На церемонията присъстваха и полк. д-р Николай Урумов, заместник-началник по учебната и научната част на НВУ "Васил Левски", деканът на факултета в Шумен полковник Дилян Димитров, ректорът на Шуменски университет проф. Наталия Витанова, кметът на Шумен Христо Христов, зам.-кметът Светла Станкова.

“Скъпи абсолвенти, преди четири години вие се вляхте в нашето семейство. През тези години вие трупахте знания, умения и професионален опит, необходими ви за бъдеща реализация. Зад днешната церемония стои и НВУ, чиято мисия е да обучава своите възпитаници, но и да ги изгражда като  ги възпитава и ги приобщава в идеалите на родолюбието, дълга и честта, към ценностите на държавността. Скъпи абсолвенти, помнете, че работата ви не завършва с  връчването на дипломите. За да бъдете успешни е необходимо да се обучавате и образовате през целия си живот” каза в поздравителното си слово полк. д-р Николай Урумов.

Поздравителни адреси завършващите получиха от областния управител Добромир Добрев, кмета Христо Христов, ректора на ШУ, директорът на филиала към МУ-Варна доц. Теодора Евтимова и др.

От името на абсолвентите благодарности към преподавателите в НВУ отправи Миролюб Цеков, който завършва специалност “Киберсигурност”.

Двама от отличниците, завършили бакалавърска степен във военния факултет в Шумен, получиха парична премия от по 1000 лв. от обслужващата учебното заведение банка. Наградите връчи полковник Дилян Димитров на Весела Дочева и на Петър Христов.

По традиция церемонията завърши с обща снимка и полетели в небето шапки на абсолвенти.

ШУМ.БГ