Ясни са училищните отбори, които ще представят община Шумен в областния етап на турнирите по волейбол и хандбал в Ученическите игри за сезон 2023/2024.

Първенците на общината в двата вида спорт бяха определени в оспорвани срещи, провели се в залата над градския стадион и зала “Плиска”.

В надпреварата по волейбол за момичета V – VII клас първи е отборът на II ОУ „Д-р Петър Берон”. Втори са волейболистките от СУ „Сава Доброплодни”, трети са тези от СУ „Трайко Симеонов”. С приз за най-полезен играч в тази възрастова група бе отличена Яна Савчева от отбора на II ОУ „Д-р Петър Берон”.

При момчета V – VII клас общински шампион по волейбол е също съставът на II ОУ „Д-р Петър Берон”. Втори е отборът на III ОУ „Димитър Благоев”, трети на ППМГ „Нанчо Попович”
С приз за най-полезен играч при момчета V – VII клас бе отличен Дерин Юсуф от отбора на II ОУ „Д-р Петър Берон”.Петър Илиев от Х-в клас от ППМГ „Нанчо Попович“.

При девойки и юноши VIII – X клас първи е тимът на ППМГ „Нанчо Попович“. Втотрото място при девойките е за СУ "Сава Доброплодни", третото за ПЕГ "Н. Й. Вапцаров". При юношите втори се наредиха волейболистите на ПГСАГ, трети на СУ "Сава Доброплодни".
Наградите за най-полезен играч получиха Семира Мусова и Петър Илиев и двамата от ППМГ „Нанчо Попович“..

ПЕГ „Н. Й. Вапцаров” и  ППМГ „Н.Попович” са победители в общинските ученически игри по волейбол за девойки и юноши XI – XII клас. При девойките втори е отборът на ПГИ, трети на  СУ „Панайот Волов”. При юношите тимът на ПЕГ „Н.Й.Вапцаров” се нареди втори, трети е съставът на ПГМЕТТ „Хр.Ботев”. С приз за най-полезен играч бяха отличени Адриана Константинова от отбора на ПЕГ „Н. Й. Вапцаров” и Красен Гатев - ППМГ „Н.Попович”.

В общинските ученически игри по хандбал за момчета и момичета V – VII клас първенци са отборите на СУ „Васил Левски”. Второто място заеха хандбалните състави на  III ОУ „Димитър Благоев”. Голмайстор при момчетата стана Николай Николов, а при момичетата - Даная Банкина  - двамата от отбора на СУ „Васил Левски”.

Организатори на Общинските ученически игри са Община Шумен и ЦПЛР- УСШ „Хан Крум“.

ШУМ.БГ