Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов се срещна с клубове от Шуменско, за да обясни приоритетите си за развитието на футбола в България.

На срещата в Хотел „Шумен“, продължила над час и половина, Бербатов и екипът му говориха и дадоха конкретни пример за финансирането на играта от аматьорско до професионално ниво, за помощта, която трябва да окаже БФС на клубовете за развитието на детско-юношеския футбол, за възможностите пред тях да кандидатстват по проекти за усвояване на евросредства, за контрола, който трябва да се осъществи на всички футболни нива, за прозрачност при разходване и събиране на средства към и от клубовете. За квалификация на съдиите, за развитието на женския футбол и този на малки врати.

По време на дискусията представителите на клубове от Шуменско попитаха най-вече как ще се подпомогне финансирането на аматьорския футбол и детските школи, поставиха проблеми, свързани с базата.

“Моето желание е да съм президент на терен. И това е възможно, защото моята визия за това да съм президент е тотално различно от това, което хората си представят или е в момента. Аз съм човек, който е лял кръв и пот на терена и трябва да продължа да съм на него. Да бъда сред деца, в детско-юношеските школи, да се опитам да вдъхновявам с пример. С това не се оставя настрани частта с администрирането на БФС, с бизнес частта, което е футбола. Това означава, че трябва да имам добър екип, на който да вярвам и да делегирам нещата, които да вършат”, каза Димитър Бербатов след срещата си.

Той подчерта, че е оптимист за предстоящия конгрес, но има и едно на ум. “Готвим се конгресът да е прозрачен, така обеща и Михаил Касабов, който сега е начело на БФС, но на база минали конгреси имаме едно на ум и на тази база се подготвяме и за мръсни номерца”, каза още Бербатов.

ШУМ.БГ