48-годишна жена била изнудвана месеци наред от хора, свързани с интернет сайт за астрология. За изнудването потърпевшата съобщила в полицейското управление в Шумен на 9 февруари, като преди това превела на сайта 2000 лв., съобщиха от пресцентъра на полицията.

Историята започнала през юни миналата година. Жената се свързала с интернет сайт за астрология, който предлагал и гадания с карти. След комуникация с хора в сайта, поискала да ѝ гадаят с карти. Цената, която обявили от сайта за услугата била 4 000 лева. Жената казала, че не разполага с такава парична сума. Услужливо „гадателите“ ѝ предложили да намалят цената на 800 лева.

Условието за „ексклузивната“ цена било да си направи видео без дрехи и да им го прати. Жената се съгласила. Веднага след като им изпратила видеоклипа започнали да я изнудват. Поискали 10 000 лева, за да не публикуват видеото в интернет. До началото на февруари шуменката превела на вноски 2 000 лева, но заканите продължавали и тя се решила да подаде сигнал в полицията.

За извършено престъпление по чл. 213 А от НК е образувано досъдебно производство.

ШУМ.БГ