Хандбалният отбор на “Шумен 61” се класира за полуфиналите в турнира за купата на България. Шуменци ще защитават притежанието на трофея, след като се наложиха като гости на “Левски” в Българене с 34:30 (14:13).

Шампионите не стигнаха лесно до победата срещу “Левски”. Двата тима изиграха равностойно първо полувреме, в което домакините показаха, че няма да се дадат лесно на фаворита в мача. В началните минути и двата състава допуснаха много брак в играта си. Това доведе и до по-слаба резултатност като до 15-тата минута резултатът бе 7:5 за “Шумен”. Шуменци задържаха аванс от два гола до 20-тата минута, а в 22-та домакините изравниха за 10:10. Равенство имаше и три минути преди края на първата част – 13:13, а в последната атака за полувремето “Шумен” поведе с гол – 14:13.

“Шумен” показа какво може в началото на втората част. Шампионите избухнаха и след пет минути игра след почивката поведоха с четири гола. При 19:15 шуменските играчи отбелязаха пет безответни гола и покачиха аванса си на 9 попадения. Момчетата от Левски обаче не се предадоха, успяха да стопят част от разликата, а две минути преди края на двубоя се доближиха на три гола до водачите. Това не стресна шуменци и те затвориха мача в своя полза с 34:31.

За финалната четворка в турнира се класираха още „Локомотив“ Г. Оряховица, НСА и “Осъм” Ловеч.

На полуфиналите “Шумен” ще играе с НСА. Носителят на купата за този сезон ще се определи на 6 и 7 април в ДКС „Васил Левски“ – Велико Търново.  

ШУМ.БГ