“Шумен” спечели гостуването си на “Осъм” в Ловеч с 24:22 (11:15). Срещата бе от 15-ия кръг на мъжката А хандбална група. Победата е 13-та за шуменци, които са еднолични лидери във временното класиране с 26 т.

В залата на “Осъм” успехът не дойде лесно за шампионите. Те повеждаха в резултата, но домакините изравняваха, като особено напрегнати бяха последните минути на срещата, в които “Осъм” отново изравни и победителят не бе ясен две минути преди края.

“Шумен” започна по-добре мача и поведе с 5:1. В 10-тата минута авансът на шампионите бе намален за 7:5, а след пропуски в атака за “Шумен” домакините изравниха и поведоха с гол – 10:9 в 20-тата минута. Последва ново равенство – 11:11, след което шуменските хандбалисти за минути “накъсаха” мрежата на “Осъм” и поведоха с 15:11 на полувремето.

В началните десет минути на втората част “Шумен” задържа добрата си преднина. При 17:14 за шуменци играчите от Ловеч показаха по-добра игра и в 48-та минута се стигна до ново равенство – 18:18. Последва размяна на голове и на водачеството с гол в резултата. Последваха добри изяви на вратата на “Шумен” на младия Иван Кисьов, който пази цял мая, и на титуляря Емилиян Стефанов, който спаси дузпа. Балчев и Николов пък бяха точни в атаките и “Шумен” поведе с 22:20. “Осъм” не се отказа да търси победата и стигна до ново равенство – 22:22, като отново добрите изяви на Кисьов на вратата не позволиха на домакините да поведат. Бранимир балчев даде гол преднина на “Шумен” 30 секунди преди края на мача. “Осъм” опита да организира атака, но вместо това направи грешка. Николов открадна топката, подаде към бързия Димитър Грозев, който на празна врата вкара и оформи крайното 24:22 за “Шумен”.

В следващия кръг шампионите играя със “Спартак” Варна. Мачът по програма е на 9 март от 16,00 часа в зала “Арена Шумен”.

ШУМ.БГ