Първата солна стая в Шумен, в която се използва хималайска сол, вече посреща клиенти. По думите на екипа на солна стая „СОЛ“ солта е нейодирана и нерафинирана, от тип халит – минерал, особено подходящ за инхалации. Добива се от планината Salt Range, която се намира в подножието на Хималаите в Северен Пакистан.

В солна стая „СОЛ“ предлагат именно халотерапия – терапия със сол, която има многобройни ползи за здравето. Процедурите в солната стая са подходящи за деца и възрастни, дори за бебета над 3 месеца и бременни жени. Халотерапията успешно изчиства секретите от дихателната система и се бори с редица респираторни заболявания. Методът подобрява и функцията на имунната система, както и състоянието на кожата. Доказано е, че халотерапията влияе добре на психо-емоционалното и нервно състояние у човека.

Сесиите за възрастни са с продължителност от 40 минути, за деца – 20 минути. За постигане на добър ефект обаче е необходима регулярност на посещенията, които в острата фаза на заболяването са по-чести – 3 до 4 пъти седмично, след което могат да се редуцират до 1-2 посещения на седмица.

Препоръчително е хората да са облечени в по-светли дрехи заради микроклимата със солни частици в стаята, а децата да извършват своята терапия боси за постигане на добър резултат. Центърът за халотерапия и здраве разполага с две солни стаи, всяка от които се ползва за индивидуална терапия. С цел по-висока ефективност на детската терапия, центърът подсигурява за всяка процедура подходящи за възрастта на детето играчки.

Идеята на екипа е да осигури висока хигиена, приятно и комфортно преживяване на клиентите си. На тяхно разположение е и спа зона с апарати за йонна детоксикация, електростимулация и вибротерапия.

Солна стая „СОЛ“ се намира на ул. „Цар Калоян“ 3 в Шумен

Работи от 09:00 до 20:00 часа всеки ден

Телефон за записвания: 0884/25 40 20

Фейсбук страницата й може да видите тук.

 

Платена публикация