23 отбора от 8 общини в Шуменско се включиха в областния етап от ученическите игри по волейбол. Срещите се играха в тренировъчната зала към градския стадион „Панайот Волов” в Шумен, а отборите бяха разделени в три възрастови групи 5-7 кл., 8-10 кл. и 11-12 клас в мъжко и женско направление, съобщиха от пресцентъра на общината в Шумен.

Най-оспорвани бяха финалните срещи при 5-7 клас при момичета и при юношите 8-10 клас, където победителят се определи след тайбрек.

Ето кои са първенците в отделните възрастови групи:

5-7 клас момичета – СУ „Георги С. Раковски“, Каолиново
5-7 клас момчета – II ОУ „Д-р П. Берон“, Шумен
Девойки 8-10 клас – ППМГ „Н. Попович“, Шумен
Юноши 8-10 клас - ППМГ „Н. Попович“, Шумен
Девойки 11-12 клас – ПЕГ „Никола Й. Вапцаров“, Шумен
Юноши 11-12 клас – ППМГ „Н. Попович“, Шумен

Първенците за всяка възраст получават правото да представят област Шумен в следващия етап на ученическите игри – зоналният, където ще мерят сили с победителите от областите Добрич и Варна.

През следващите две седмици в Шумен ще се изиграят мачове от областния етап на  ученическите игри по баскетбол, футбол и лека атлетика.

На 19 и 20 март са срещите по баскетбол в спортна зала „Младост“. Двубоите започват след техническата конференция, насрочена за 8,30 часа. Футболните отбори от областта ще определят най-добрите на 26 и 27 март .Мачовете се играят след 9,30 часа на градски стадион „П. Волов“. На 28 март, също на Градския стадион след 9,30 часа са лекоатлетическите състезания от областния етап на Ученическите игри.

ШУМ.БГ